Fonturi

Aici sunt fonturile create de către Florin Florea. Unele au pornit ca exerciții de completare a unor alfabete, pornind de la câteva litere care mi-au plăcut din titlul unei coperte de carte. Altele au făcut parte din alte proiecte și au fost ulterior continuate pentru a întregi alfabetul și au fost finalizate ca font. Altele au fost din start destinate să devină fonturi. Pentru toate, lucrurile se desfăşoară gradual, pornind de la documentare, schiţe de idei, făcute cu unelte uneori tradiţionale, alteori digitale, uneori scanate şi apoi reconstruite digital.

Deocamdată fonturile cumpărate pot fi folosite pe viață iar actualizările ulterioare vor fi trimise fără alte costuri.
Doar unele din fonturi sunt oferite gratuit şi doar pentru proiecte personale.

Pentru detalii cu un clic pe imagini puteți merge la paginile fonturilor respective. La fel, se poate folosi și meniul Fonturile, din lateral.


Arhaic Dichisit

Fontul Arhaic Dichisit
Un font creat pornind de la o pagin[ din cartea lui Gusztav Cseh “Scrisul”.

Friends FR 2016

Fontul Friends FR 2016
Un font redesenat în 2016 pentru o carte și folosire exclusivă în anii 2016 și 2017. Conține litere specifice mai multor limbi europene.

Arhaic Brâncovenesc

Font Arhaic Brancovenesc
Arhaic Brâncovenesc este un font cu un alfabet de majuscule având la minuscule doar două litere (s și t) diferite de cele ale majusculelor. Are cifre și semne de punctuație. Are diacritice românești.

Arhaic Renaşterea

Font Arhaic Renasterea
Font Arhaic Renaşterea conţine un set de majuscule, reluate şi la minuscule cu câteva excepţii, adică există câteva litere care au variante diferite. În plus fontul are cifre, câteva semne de punctuaţie şi litere cu diacritice româneşti.

Manualito-Flo

fontul Manualito-Flo
Fontul Manualito-Flo conține Majuscule, minuscule, cifre, diacritice românești și unele semne de punctuație. Pe site-ul dafont are peste 100,000 de descărcări gratuite. Pentru proiecte comerciale trebuie cumpărată varianta actualizată.

Arhaic Miron Costin

alfabet font arhaic miron costin
Fontul Arhaic Miron Costin conține două seturi de înălțimi egale ale alfabetului dispuse ca majuscule și minuscule pentru a le putea folosi alternativ. Un set este mai simplu iar celălalt este mai decorativ.

Kogaion

Fontul Kogaion
Fontul Kogaion are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are și cifre și diacritice românești.

Arhaic Geo

Fontul Arhaic Geo
Fontul Arhaic Geo are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are cifre și diacritice românești.

Mănăstirea Dealu

Fontul Arhaic Miron Costin
Fontul Mănăstirea Dealu conține un singur set de litere deocamdată. Va mai fi plasat un set alternativ de aceeași înălțime în locul minusculelor pentru a putea avea alternative în scris. Deocamdată nu are nici cifre.

Arhaic Boier

Fontul Arhaic Boier
Fontul Arhaic Boier conține doar un singur set de litere majuscule, cifre și diacritice românești.

Arhaic Atanasie

Fontul Arhaic Atanasie
Fontul Arhaic Atanasie conține două seturi de litere de înălțimi egale care se pot folosi alternativ. Ele sunt plasate ca majuscule și minuscule. Fontul mai conține și cifre și diacritice românești.

Arhaic Arnota

Font Arhaic Arnota
Font Arhaic Arnota conține doar un set de litere și cifrele.

Mai multe vor fi curând în continuarea listei. Dacă vă plac vă rog să-mi scrieți folosind formularul de mai jos.
Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept.