Desen

(adică desen tradițional și digital, cartoon, schițe de concept, etc.)

Sunt parte din lucrurile care mi-au plăcut întotdeauna. Am avut și ocazii, uneori, să le exersez.
Câteva din lucrările realizate le voi pune aici ca exemple.

Un comic strip pe care l-am facut si care s-a tipărit în revista Alo prin 1990. Pe atunci nu prea mergeau in Romania benzile desenate, poate doar pentru cei ce lucrau pentru vreo o editură.

Banda desenata pentru revista Alo
Banda desenata publicata in revista Alo, decembrie 1990. Tehnici tradiționale, reproduse la tipografie. Cele doua culori erau realiizate separat.

Pentru câteva din numerele revistei BYTE Romania am făcut ilustrații editoriale. Desene digitale, vectoriale, lucrate în CorelDraw și Freehand și salvate EPS pentru tipar. Prin 1996-1997.

Tot din seria desenelor vectoriale fac parte și aceste desene pentru o identitate vizuală.

E important și faptul că softurile au evoluat foarte mult. Au apărut programe precum Inkscape și Krita, sau Blender care deși sunt gratuite (Open Source) sunt tot mai performante. Mi-a făcut plăcere să le testez. Un alt program care a devenit gratuit la un moment dat este Sketchbook (Autodesk). Mai nou este dezvoltat independent și va fi de vânzare curând. Am fost atras și de performanțele (features) unui program numit Clip Studio Paint, pe care l-am cumpărat și nu regret. Asta a făcut ca mult timp să fie dedicat exercițiului și testării. O mare satisfacție îmi dă utilizarea și combinarea diferitelor unelte și/sau opțiuni din variate programe.

Desen realizat în Inkscape cu tableta Wacom Intuos3 și posibilitățile caligrafice ale programului.

Promit să continui.

1 ianuarie 2022