Fonturi

Aici sunt fonturile create de către Florin Florea. Majoritatea sunt create în stilul Arhaic Românesc, așa cum e definit de Virgil Molin pe la 1920.

Unele au pornit ca exerciții de completare a unor alfabete, pornind de la cele câteva litere care mi-au plăcut din titlul vreunei coperte de carte. Altele au făcut parte din alte proiecte și au fost ulterior continuate pentru a întregi alfabetul și pentru a fi utilizate ca font. Altele au fost din start destinate să devină fonturi. Pentru toate, lucrurile se desfăşoară gradual, pornind de la documentare, schiţe de idei, făcute cu unelte uneori tradiţionale, alteori digitale, uneori scanate şi apoi redesenate, reconstruite digital.

Pentru detalii, cu un clic pe imagini puteți merge la paginile fonturilor respective. La fel, se poate folosi și meniul Fonturi, din lateral, unde sunt în ordine alfabetică.


Arhaic Slove Black

Arhaic Slove Black, un font Arhaic Romanesc bold și intunecat
Arhaic Sove Black este un font arhaic romanesc pornit de la 10 litere dintr-un titlu al unei coperți de revistă din 1940. Conține 337 glife. Disponibil din septembrie 2020.

Arhaic Vladimirescu

Arhaic Vladimirescu, un font Arhaic Romanesc cu forme rotunde și sinuoase
Arhaic Vladimirescu este un font arhaic romanesc, stilistic înrudit cu formele literelor din titlul unei coperți. Este disponibil din iunie 2020. Conține 346 glife.

Arhaic Biruitor FR

Arhaic Biruitor, un font Arhaic Romanesc cu linii frânte, parcă cioplit
Arhaic Biruitor FR este un font arhaic romanesc, ce conține doar setul de majuscule, repetat și la minuscule. Conține multe gife.

Arhaic Virgil Molin

Arhaic Virgil Molin, un font Arhaic Romanesc modern, cu forme rotunde și serife
Arhaic Virgil Molin este un font arhaic romanesc, creat pornind de la cele 13 litere ale titlului Almanahului Graficei Române din 1928. Este un font basic, în lucru.

Curtea veche FR

Curtea Veche FR, un font de la 1900 reînviat din catalogul de litere tipografice. Nu este din stilul Arhaic Romanesc
Curtea veche FR este un font recreat după literele dintr-un catalog de tipar de la 1900. Conține multe glife.

Arhaic Dichisit

Arhaic Dichisit, un font Arhaic Romanesc elegant, cu forme frumoase și proporții deosebite
Arhaic Dichisit este un font arhaic romanesc, elegant, redesenat după o imagine din cartea lui Gusztav Cseh. Conține doar majuscule, cifre și câteva semne de punctuație. Este un font basic, în lucru.

Friends FR 2016

Fontul Friends FR 2016, un font rafinat, cu serife. Nu este in stilul Arhaic Romanesc
Fontul Friends FR 2016 este redesenat în 2016 pentru utilizare într-o carte și folosire exclusivă în anii 2016 și 2017. Disponibil din 2018. Conține litere specifice mai multor limbi europene.

Arhaic Brâncovenesc

Font Arhaic Brancovenesc, un font Arhaic Romanesc folosind forme trilobate in spiritul arcadelor Palatului Mogoșoaia
Arhaic Brâncovenesc este un font arhaic romanesc, cu un alfabet de majuscule având la minuscule doar două litere (s și t) diferite de cele ale majusculelor. Are cifre și semne de punctuație. Are diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Renaşterea

Font Arhaic Renasterea, un font Arhaic Romanesc litere ce au forma unui dreptunghi insa cu forme de frunze si ascutisuri
Font Arhaic Renaşterea este un font arhaic romanesc, conţine un set de majuscule, reluate şi la minuscule cu câteva excepţii, adică există câteva litere care au variante diferite. În plus fontul are cifre, câteva semne de punctuaţie şi litere cu diacritice româneşti. Este un font basic, în lucru.

Manualito-Flo

fontul Manualito-Flo, un font caligrafiat. Nu este in stil Arhaic Romanesc
Fontul Manualito-Flo conține majuscule, minuscule, cifre, diacritice românești și unele semne de punctuație. E disponibil pe mai multe site-uri. Doar pe site-ul dafont are peste 111,200 de descărcări gratuite (23 sept. 2020). Pentru proiecte comerciale trebuie cumpărată varianta actualizată. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Miron Costin

Font Arhaic Miron Costin, un font Arhaic Romanesc cu forme alungite și inguste, unele simple, altele decorative
Fontul Arhaic Miron Costin este un font arhaic romanesc, ce conține două seturi ale alfabetului, unul mai simplu și unul mai decorativ, varianta Combi are majuscule decorative și minuscule simple. Inițial erau doar majuscule dar a fost actualizat și cu minuscule!

Kogaion

Fontul Kogaion, un font Arhaic Romanesc cu serife si forme frânte
Fontul Kogaion este un font arhaic romanesc, care are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are și cifre și diacritice românești.
Este un font basic, în lucru.

Arhaic Geo

Fontul Arhaic Geo, un font Arhaic Romanesc cu forme geometrice
Fontul Arhaic Geo este un font arhaic romanesc, ce are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are cifre și diacritice românești.
Este un font basic, în lucru.

Mănăstirea Dealu

Fontul Mănăstirea Dealu, un font Arhaic Romanesc cu linie modulata si forme unduite.
Fontul Mănăstirea Dealu este un font arhaic romanesc, ce conține un singur set de litere deocamdată. Va mai fi plasat un set alternativ de aceeași înălțime în locul minusculelor pentru a putea avea alternative în scris. Deocamdată nu are nici cifre.

Arhaic Boier

Fontul Arhaic Boier, un font Arhaic Romanesc înguste și ascuțite
Fontul Arhaic Boier eset un font arhaic romanesc, ce conține doar un singur set de litere majuscule, cifre și diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Atanasie

Fontul Arhaic Atanasie, un font Arhaic Romanesc desenat de mana, fin
Fontul Arhaic Atanasie este un font arhaic romanesc, ce conține două seturi de litere de înălțimi egale care se pot folosi alternativ. Ele sunt plasate ca majuscule și minuscule. Fontul mai conține și cifre și diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Arnota

Font Arhaic Arnota, un font Arhaic Romanesc bold și parca cioplit in lemn
Fontul Arhaic Arnota este un font arhaic romanesc, ce conține doar un singur set de litere și cifrele. Este un font basic, în lucru. Dacă este solicitat va fi actualizat cu mai multe glife.

Doar unele din fonturi sunt oferite gratuit şi doar pentru proiecte personale.

Mai multe vor fi curând în continuarea listei. Dacă vă plac vă rog să-mi scrieți folosind adresa de mail de mai jos.
Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept.

TYPE DESIGN INFORMATION PAGE de LUC DEVROYE http://luc.devroye.org/fonts-50933.html