Arhaic Dichisit

Întregul set, cu oranj sunt literele create de Florin Florea.

Un font pe care l-am încercat cu mult timp în urmă și care se bazează pe alfabetul prezentat în cartea lui Gusztav CsehScrisul” și numit simplu Arhaic Românesc IV. Aflat de ceva timp în lucru, reluat și trasat de la zero folosind o scanare a paginii din cartea cumpărată între timp de la un anticariat, de data asta ajunge la un stadiu utilizabil.

În aceeași carte mai există câteva tipuri de literă similare așa încât curând vor fi și celelalte utilizabile ca fonturi pe computer. Din păcate nu este precizat nimic despre creatorul original. Pot fi studenți la cursul lui Gusztav Cseh din timpul în care a predat la universitatea din Cluj (Institutul de Arte Plastice “Ioan Andreescu” pe atunci). Poate fi chiar Cseh autorul sau poate fi un set de litere tipografice prezente în tipografii prin anii 1970 când apare cartea sa.

Pornind de la setul prezentat am adăugat literele Q și W, cifrele și semne de punctuație. Am mai pus câteva litere create de mine în setul de minuscule așa încât să existe o varietate mai mare de forme ale literelor utilizabile împreună.

Numele e găsit de Gelu Daniciuc și îi mulțumesc și pe această cale. Arhaic Dichisit mi se pare un nume potrivit pentru un font elegant.

Dacă doriți să-mi spuneți părerea dumneavoastră, vă rog să folosiți formularul de mai jos.

Mulțumesc.
Florin Florea

27 oct. 2018