Fonturi

Aici sunt fonturile create de către Florin Florea. Unele au pornit ca exerciții de completare a unor alfabete, pornind de la cele câteva litere care mi-au plăcut din titlul vreunei coperte de carte. Altele au făcut parte din alte proiecte și au fost ulterior continuate pentru a întregi alfabetul și pentru a fi utilizate ca font. Altele au fost din start destinate să devină fonturi. Pentru toate, lucrurile se desfăşoară gradual, pornind de la documentare, schiţe de idei, făcute cu unelte uneori tradiţionale, alteori digitale, uneori scanate şi apoi redesenate, reconstruite digital.

Deocamdată fonturile cumpărate pot fi folosite pe viață iar actualizările ulterioare vor fi trimise fără alte costuri.
Doar unele din fonturi sunt oferite gratuit şi doar pentru proiecte personale.

Pentru detalii, cu un clic pe imagini puteți merge la paginile fonturilor respective. La fel, se poate folosi și meniul Fonturi, din lateral, unde sunt în ordine alfabetică.


Arhaic Slove Black

Arhaic Slove Black
Arhaic Sove Black este un font pornit de la 10 litere dintr-un titlu al unei coperți de revistă din 1940. Conține 337 glife. Disponibil din septembrie 2020.

Arhaic Vladimirescu

Arhaic Vladimirescu
Arhaic Vladimirescu este un font stilistic înrudit cu formele literelor din titlul unei coperți. Este disponibil din iunie 2020. Conține 346 glife.

Arhaic Biruitor FR

Arhaic Biruitor FR este un font ce conține doar setul de majuscule, repetat și la minuscule. Conține multe gife.

Arhaic Virgil Molin

Arhaic Virgil Molin
Arhaic Virgil Molin este un font creat pornind de la cele 13 litere ale titlului Almanahului Graficei Române din 1928. Este un font basic, în lucru.

Curtea veche FR

Curtea Veche FR
Curtea veche FR este un font recreat după literele dintr-un catalog de tipar de la 1900. Conține multe glife.

Arhaic Dichisit

Arhaic Dichisit
Arhaic Dichisit este un font elegant redesenat după o imagine din cartea lui Gusztav Cseh. Conține doar majuscule, cifre și câteva semne de punctuație. Este un font basic, în lucru.

Friends FR 2016

Fontul Friends FR 2016
Fontul Friends FR 2016 este redesenat în 2016 pentru utilizare într-o carte și folosire exclusivă în anii 2016 și 2017. Disponibil din 2018. Conține litere specifice mai multor limbi europene.

Arhaic Brâncovenesc

Font Arhaic Brancovenesc
Arhaic Brâncovenesc este un font cu un alfabet de majuscule având la minuscule doar două litere (s și t) diferite de cele ale majusculelor. Are cifre și semne de punctuație. Are diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Renaşterea

Font Arhaic Renasterea
Font Arhaic Renaşterea conţine un set de majuscule, reluate şi la minuscule cu câteva excepţii, adică există câteva litere care au variante diferite. În plus fontul are cifre, câteva semne de punctuaţie şi litere cu diacritice româneşti. Este un font basic, în lucru.

Manualito-Flo

fontul Manualito-Flo
Fontul Manualito-Flo conține majuscule, minuscule, cifre, diacritice românești și unele semne de punctuație. E disponibil pe mai multe site-uri. Doar pe site-ul dafont are peste 111,200 de descărcări gratuite (23 sept. 2020). Pentru proiecte comerciale trebuie cumpărată varianta actualizată. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Miron Costin

alfabet font arhaic miron costin
Fontul Arhaic Miron Costin conține două seturi ale alfabetului, unul mai simplu și unul mai decorativ, varianta Combi are majuscule decorative și minuscule simple. Inițial erau doar majuscule dar a fost actualizat și cu minuscule!

Kogaion

Fontul Kogaion
Fontul Kogaion are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are și cifre și diacritice românești.
Este un font basic, în lucru.

Arhaic Geo

Fontul Arhaic Geo
Fontul Arhaic Geo are doar un set de litere majuscule care sunt micșorate în genul Small Caps în setul minusculelor. Fontul are cifre și diacritice românești.
Este un font basic, în lucru.

Mănăstirea Dealu

Fontul Arhaic Miron Costin
Fontul Mănăstirea Dealu conține un singur set de litere deocamdată. Va mai fi plasat un set alternativ de aceeași înălțime în locul minusculelor pentru a putea avea alternative în scris. Deocamdată nu are nici cifre.

Arhaic Boier

Fontul Arhaic Boier
Fontul Arhaic Boier conține doar un singur set de litere majuscule, cifre și diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Atanasie

Fontul Arhaic Atanasie
Fontul Arhaic Atanasie conține două seturi de litere de înălțimi egale care se pot folosi alternativ. Ele sunt plasate ca majuscule și minuscule. Fontul mai conține și cifre și diacritice românești. Este un font basic, în lucru.

Arhaic Arnota

Font Arhaic Arnota
Fontul Arhaic Arnota conține doar un singur set de litere și cifrele. Este un font basic, în lucru. Dacă este solicitat va fi actualizat cu mai multe glife.

Mai multe vor fi curând în continuarea listei. Dacă vă plac vă rog să-mi scrieți folosind formularul de mai jos.
Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept.